Aleg un smartphone in loc de mini-laptop

Date October 16th, 2008 (11:27)

Nu aveam aceasta parere acum 2 luni, credeam ca un mini-laptop este calea suprema catre mobilitate.

De atunci am realizat ca nu este chiar asa.

Ce imi trebuie mie:

 • Verificare Mail
 • Mobile Blogging
 • Servicii IM si IRC
 • Testare si verificare siteuri
 • Podcasting
 • Entertainment – trebuie cand faci drumuri lungi (muzica-filme-poze)

Bun, dar in acelasi timp imi trebuie autonomie, mobilitate nu inseamna 2 ore de lucru pana trebuie ma conectez la priza, mobilitate inseamna cand pleci dimineata si vii seara iar un device te-a ajutat sa ramai conectat pe toata perioada.

Ce avem noi pe piata acum nu inseamna mobilitate mini-laptopurile nu reprezinta ultima frontiera in remote work. Vei ajunge sa stai tot pe scaun langa o priza cersind curent pentru gadgetul tau mult iubit. Am vazut lume intrand online din benzinarii, restaurante si orice loc ce are o priza. Este o noua modalitate de a fi blocat intr-un loc in timp ce lucrezi.

Pentru mine mobilitatea absoluta reprezinta un smartphone qwerty. Imi poate oferi toate caracteristicile de mai sus si se descurca perfect in orice conditii. Bateria imi ofera o autonomie crescuta, poate rezista o zi intreaga in regim de munca. Important este si greutatea, trebuie sa va ganditi ca pentru un mini-laptop trebuie o geanta, cabluri (eventual un mouse) toate care cantaresc destul de mult. Un smartphone il tii in buzunar, te anunta singur cand primesti un mail/mesaj/IM/intalnire

Nu ma mai intereseaza absolut deloc lumea laptopurilor “portabile” acele gadgeturi de 8″ / 10″ care sunt prezentate ca indispensabile pentru omul modern. Sa fim seriosi mai bine iti iei un laptop normal pe care sa nu te chinui atat de mult cu tastatura.

Pretul este apropiat de cele mai multe ori, tu trebuie sa te gandesti ce vrei sa faci cu acel gadget. Smartphone sau Mini-Laptop ?


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 2 Raspunsuri to “Aleg un smartphone in loc de mini-laptop”

  1. Saturnianul spune:

   Am fost si eu in dilema asta: smartphone sau mini-laptop? Si le-am luat pe amindoua 😀 pentru ca sunt la fel de necesare. Smartphone-ul din motivele pe care le zici si tu.

   Acum depinde ce intelegi prin work. Cum work-ul meu presupune photoshopare, instalare de php editor, server apache, mysql si php myadmin si vizualizarea de site-uri in 3 browsere, nu cred ca as putea instala toate astea pe un telefon oricit de smart ar fi. Si chiar daca s-ar putea instala nu ma vad photoshopind pe un smartphone numai din tastatura. In plus toate astea ar consuma resurse la greu si te-ar mai tine telefonul toata ziua mai mult ca sigur.

   Mini-laptop-ul are maaaaaarele avantaj in fata unui laptop ca nu te mai deseala, nici de spate, nici de poala. Hai ca am facut si versuri :)). 1 kg nu se compara cu 3 kg. In plus mini-laptopul meu are autonomie mai mare (2.30 h) decit laptopul pe care il am (in jur de 2h). In conditiile in care am la el acumulator cu 3 celule. Ca daca iau cu 6 celule ma duce in 5h. Cu 2 d-astea lucrezi 10 ore pina la loc comanda.

   Eu folosesc smart-ul pentru navigare ocazionala si de urgenta de obicei, asculat de muzica, facut poze de ocazie, editare de fisiere word pentru idei, planuri, notite si excel pentru evidente plus remindere si cam atit. In rest, mini-laptopul imi este indispensabil. Iar laptopul a ajund un desktop in miniatura conectat la un monitor de 19”.

   Concluzia mea: doar daca te limitezi strict la anumite operatiuni smartphone-ul poate fi pus inaintea mini-laptopului.

   Precizare: ma refer aici la mini-laptopul versiunea cu hdd sata de 120 giga si configuratie teapana, nu versiunea cu SSD care o configuratie ce chiar nu merita.

  2. mim spune:

   Asa este, in cazul tau chiar ai nevoie de un mini-laptop. Sunt curios se poate lucra eficient pe un ecran de 8″ in Photoshop ? De asemenea configuratia trebuie sa fie destul de serioasa.

   Am scris acest articol avand in minte doar situatia mea si necesitatile mele, insa cu siguranta aceasta clasa de laptopuri isi are publicul si exista foarte multi oameni care le folosesc.

   Am un prieten ce are HP mini si este extrem de multumit.

  Lasati un comentariu