De ce linux nu va intra masiv in casele noastre?

Date July 2nd, 2009 (18:30)

Ma refer aici la adoptarea in masa a acestui OS fenomenal care schimba viata utilizatorului.

Microsoft si Apple vor mai ramane multi ani in topul preferintelor oamenilor de rand,  poate doar ziua in care Google va lansa un sistem de operare aceasta situatie se poate schimba.

LXF rebornLinux este ca acea pilula din Matrix, odata ce ai simtit gustul nu te mai poti intoarce in lumea sistemelor de operare “defecte” Acum inainte sa aruncati cu pietre trebuie sa mentionez ca nu toate distributiile Linux sunt la fel, nu neaparat exista distributii mai bune sau mai rele ci distributii adaptate mai bine la un anumit tip de utilizare.

Revenind la idea originala, singurul “defect” este lipsa promovarii, Microsoft investeste miliarde de $ in reclame pentru a impinge prezentul sistem de operare in mintea populatiei.  Apple face la fel pentru a justifica preturile nebune care le aplica produselor proprii.

De ce alegem Windows ? Deoarece il vedem peste tot si am ajuns sa fim obisnuiti cu el.

De ce nu alegem Linux ? Deoarece mai mult de 80 % din populatie nu au auzit de el (ma refer in lumea pc-urilor personale) Aproape ca nu exista nici o metoda de promovare mainstream, proiectele traiesc multumita cuvantului grait si evanghelistilor linux care reusesc sa converteasca oameni spre aceasta platforma.

Putina lume stie ca Linux domina relaxat lumea business (servere – platforme) lucru relativ trist. Totusi trebuie sa luam binele cu raul, situatia este asa deoarece este un sistem de operare gratuit iar orice metoda de promovare costa extrem de mult.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 2 Raspunsuri to “De ce linux nu va intra masiv in casele noastre?”

  1. Kesepian spune:

   Am avut dese tentative când m-am mutat pe Linux. Adevărul e că mi-a plăcut mult, dar m-am lovit veșnic de probleme gen drivere lipsă (scaner) sau faptul că unele programe ce îmi sunt vitale nu au corespondent în Linux.

   Știi ce mi-a plăcut la Linux? Faptul că aveam siguranța zilei de mâine, și că după o lună de folosire, calculatorul nu mergea în reluare precum era cu Windows.

   Articolul este remarcabil, iar fraza ”Linux este ca acea pilula din Matrix, odata ce ai simtit gustul nu te mai poti intoarce in lumea sistemelor de operare “defecte”” e de nota 10+.

  2. mim spune:

   da, asta este. Deoarece nu este o directie clara in care se indreapta linux aceste probleme de drivere vor ramane multa vreme din pacate.

   De remarcat insa cum ultimele versiuni recunosc din ce in ce mai multe deviceuri si merg mai mult sau mai putin la 100% din capacitate.

  Lasati un comentariu