Gmail si de ce nu putem concura..

Date December 22nd, 2008 (08:13)

In acest moment exista foarte putine servere de mail pe piata ce pot concura cu Gmail din punct de vedere al filtrului de spam. Scriu aceasta insemnare doar cu gandul la partea de filtrare, deoarece partea grafica este o problema de gust si nu se poate comenta.

Pe un mailserver privat daca mergi pe calea gratuita vei avea succes pana la un punct. Cea mai raspandita solutie gratuita acum este spamassassin care este destul de OK insa are destul de multe probleme de filtrare. Cu timpul (indiferent ce solutie gratuita folosesti) vei observa ca numarul spamurilor ce “scapa” si intra in inbox creste iar timpul petrecut in filtrarea manuala creste exponential. La inceput nu te va deranja insa in lupta cu spamul omul tot timpul pierde.

Daca e sa mergi pe calea profesionala poti cumpara o solutie de filtrare (pot enumera cateva dar nu are rost) pretul este pe masura insa te scapa total de spam. Aceasta cale este preferata de firmele mari unde timpul chiar inseamna bani iar angajatul nu trebuie sa se lupte personal cu spamul. Totusi o firma mica sau un “om normal” nu isi poate permite o solutie profesionala.

Fiecare incearca sa “carpeasca” sa “tuneze” iar rezultatele nu intarzie sa apara, insa nici in 100 de ani un grup de oameni nu va putea sa creeze o solutie anti-spam care sa concureze cu solutiile profesionale.

Buun.. am vorbit si tot vorbit ca sa ajung la urmatoarea concluzie: GMAIL salveaza situatia pentru omul de rand. Ofera o frumusete de sistem gratuit si o frumusete de sistem anti-spam care este aproape perfect. Multi nu au incredere in el, multi insa au, iar faptul ca poti “tine” un domeniu si un numar nelimitat de casute de mailĀ  gratuit ar trebui sa bucure pe toata lumea

De ce am scris eu insemnarea aceasta ?

Nu are un scop anume… poate din multumire pentru google ?


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu