Linux Wine – cum merg programe windows in linux

Date April 8th, 2008 (10:20)

Oricate progrese s-au facut in aplicatia Wine , tot arata ciudat . Am reusit sa pornesc aproape toate aplicatiile de care am avut nevoie si pot sa spun ca ruleaza in parametri normali . Un lucru am de obiectat – arata ciudat . Meniurile si aspectul general nu a putut fi duplicat 100% .

Mai crapa din cand in cand , acest lucru se poate rezolva prin salvari multe si dese – sistemul se poate bloca la rularea aplicatiilor mari de windows . Este un rau necesar , se pare ca nu putem scapa de permanentele bug-uri windows

Nu conteaza insa , bine ca putem folosi aplicatiile necesare – Linux nu imi poate oferi chiar tot deocamdata , probabil inca nu am descoperit ce imi trebuie.

Mai mult despre Wine aici


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • 3 Raspunsuri to “Linux Wine – cum merg programe windows in linux”

    1. Liviu spune:

      Interesant este ca in discutia Linux vs. Windows e omis tocmai cel mai important element: sistemul MacOS (computerele Mac). Cred ca mai inainte de disputa Windows vs. Linux ar trebui pusa Windows vs. Mac. Explicatia e una simpla. Orice computer e format din diverse componente, care interactioneaza ghidate de un sistem de operare. Necazul este ca inainte de a ne intreba daca sistemul de operare este bun ar trebui sa ne intrebam daca toate componentele functioneaza armonios, fara sa-si dea in cap una alteia. Aici lumea computerelor se imparte in doua: PC-urile si calculatoarele Mac. Ideea e ca la calculatoarele Mac absolut totul – de la componente la sistemul de operare – e gandit si realizat de o singura firma. PC-ul este de fapt un fel de Frankenstein, un copil cu o mie de mame. Orice sistem de operare s-ar realiza ar merge cu bube pentru ca de fapt insusi PC-ul e o mare buba. Asa ca in disputa Windows vs. Mac castigatorul este… Mac! Care, dupa cum stim, e de trei sau patru ori mai scump decat un PC. Dar macar e cioplit dintr-o singura bucata, fiind din start mai stabil.

      Dar Linux? La fel ca si Windows, Linux poate duce in spate o multime de componente din cele mai diferite. Linux ofera totusi o solutie: dacat e pricepi poti descarca un kit din care sa-ti combini propriul Linux, in functie de componentele calculatorului tau. Dar e tare dificil, asa ca noi, cei cu PC-uri, va trebui sa ne chinuim cu sisteme de operare prefabricate.

      Sau sa ne luam un Mac…

    2. ghitalex spune:

      inca o data se demonstreaza ca linux nu “inghite” windows , totusi wine este pentru aplicatii de mici dimensiuni, daca categorisim sistemele principale de operare raportat la pret ,calitate , dificultate, se poate spune ca windows iese castigator .cu toate ca din punctul meu de vedere windowsul este el insusi un virus….,dar daca intelegi sistemul ,cat de cat ,poti sal mentii curat ,practic si sigur, totusi la categoria pret este foarte ridicat in comparatie cu machintosh ,leopardul e mai ieftin decat xp-ul, apple este un sistem bun pentru ca baietii de acolo sau gandit la aproape orice,spun aproape pentru ca nu sau gandit sa ofere un leopard pentru alte sisteme PC cu un pret diferit …,totusi daca te duce capu ,pentru a face una alta si nu numai ,linuxul este foarte bun ,sunt o multime de distributii pentru gustul fiecaruia iar in legatura cu drivere nu se pune problema,acum totul se invarte in jurul banilor si implicit in jurul personalitatii fiecarui fiinte care utilizeaza un PC, mie personal imi plac toate trei sisteme ,linuxul cu wine ,macul cu wmare, iar windowsul cu crackul (daca ar fi sa dau bani pe windows nu mi-ar trebui)… problema e ca trupa lui bill gates e lacom, macul foloseste un alt sistem de vinzare ,scump dar tot tacamul, dar linuxul ramane in inima programatorilor este practic libertatea sufletului de a sculpta in sistem ,de a testa ,de a ajuta,de a evolua , MA GANDESC … ca o multime de oameni (si nu orice fel) din pura placere dezvolta linuxul , iar la celelalte sisteme e vorba de bani, …, cand faci din placere si pe gratis un lucru il faci mai bine, dar daca faci din placere si primesti si bani e si mai bine……..totusi ca sa dau notele eu zic ca pe primul loc ar fi linuxul ,pe al doilea ar fi macul ….. iar locul trei ar fi windowsul —-dar numai pentru popularitate si pentru ca este preinstalat— (scuze ortografia -gramatica-) sa aveti un an fara probleme….

    3. Liviu spune:

      Cred ca e invers: Windows nu inghite Linux. Ca sa reglezi comptatibilitatea ai nevoie de codurile lor, iar ei nu le dau.

      Intre Windows si Linux sunt diferente mari. Windows seamana cu o masina a carei capota e sigilata, in timp ce pe Linux te poti uita inauntru. Asta e si motivul pentru care s-a renuntat de mult sa se scrie virusi pentru Linux. Linux e transparent, orice buba se vede in camp deschis, iar leacul apare in cateva zile. Nu spun ca Linux e mai solid ca Windows – ambele au ajuns la un nivel bun – insa pe Linux treburile merg repede.

      Si mai sunt si alte lucruri interesante. Windows e un sistem chel, in care ai un player, un calculator, un paintbrush, trei joculete amarate, si pentru chestia asta trebuie sa scoti din buzunar o suma importanta sau sa-l spargi. Windowsul spart nu te lasa sa-ti iei updaturile de securitate – pe Linux asta nu e o problema – si rezultatul e un sistem de tip cascaval, plin de gauri, un mediu ideal pentru virusi.

      Instalarea Windowsului e greoaie, ai nevoie de un munte de CD-uri (Unde naiba mi-am pus driverul de placa?), in timp ce Linux se logheaza inca de la inceput si isi trage driverele din baze de date externe.

      Linux are un sistem foarte asamanator cu DC++. In lume exista o serie de servere cu programe Linux (al nostru e la Iasi). Tot ce ai de facut e sa bifezi o lista si la finalul instalarii te trezesti cu peste 2000 de programe de toate tipurile si culorile. Instalarile in Linux nu se fac cu obisnuita si groaznica rutina Next->Next->Reboot. Ai un manager de programe care incarca liste externe si unde n-ai nevoie decat sa bifezi. Apoi iti apare un contoar care iti descarca si instaleaza toate programele bifate cu o viteza considerabila.

      http://www.mandrake.tips.4.free.fr/screenshots_mdv2008.0/mcc_software10.png

      Instalarea unui sistem Linux e simpla, nu foarte diferita de instalarea unui XP. Pentru incepatori e ideala distributia Mandriva (www.mandriva.com), un Linux care s-a dorit din start mai simplu ca Windowsul. Cat despre programe Windows e mai dificil, desi ruleaza anumite jocuri si chiar programe importante ca seria Adobe (Illustrator, Photoshop etc.).

    Lasati un comentariu