Prezentul analizat din Viitor

Date October 2nd, 2008 (08:05)

Sa presupunem ca ne aflam in anul 2208 iar un grup de elevi au de facut un proiect. Subiectul este Viata acum 200 de ani.

Sa presupunem ca realitatea anului 2008 este bine documentata, ce ar descoperi acesti elevi ? Ce concluzii pot fi trase analizand treculul?

Analiza nu se face doar pentru acest an, ci un numar de ani inainte si dupa si este din punctul de vedere al informatiei.

Lets BikingVor descoperi o perioada cand Internetul a atins potentialul maxim, o explozie fara precedent de utilizatori si servicii, o euforie totala si libertate virtuala. O perioada cand bloggingul a inceput sa insemne ceva iar vocea unui individ avea capacitatea de a schimba lumea.

Perioada in care lumea virtuala era dominata de un singur titan ce oferea absolut tot ce aveai nevoie online iar informatia urma sa ajunga cea mai pretioasa resursa.

De asemenea se vedeau primele semne ale corporatiilor ce isi faceau simtita  influenta pe Internet si primele semne ale limitarii dreptului de exprimare a utilizatorului simplu.

Acesti elevi vor descoperi si o lume in care omul are prea multa libertate si prea putina in acelasi timp. O lume in care individul nu mai este recunoscator istoriei pentru toate drepturile care le avea insa nu era constient ca era mai limitat ca acum 400 de ani. O lume unde libertatea era fortata si conditionata de nevoi.

Ce ar mai fi descoperit elevii ?

PEOPLE OF SIEM RIEP... ABANDONED...O lume condusa de corporatii, o lume condusa de bani unde omul nu conteaza este doar o statistica si o rotita intr-o masinarie mai mare. O lume ce se invarte in jurul profitului si statisticilor.

O lume violenta si dominata de razboaie purtate in numele profetilor falsi, o goana permanenta dupa resurse fosile, o lume unde esti obligat sa fii liber.

Populatia anului 2208 ar ramane extrem de uimita de aceasta realitate cruda.

Insa nu totul era asa de negru, acea vreme a insemnat aducerea echipamentelor IT la un nivel la care toata lumea isi permitea sa aiba un PC, simplificarea internetului astfel incat copii si batranii puteau folosi serviciile online fara probleme.

Acea perioada a fost un moment de cumpana pentru omenire, un moment de asteptare vremurilor mai bune. In acea vreme s-au pus temeliile viitorului si in scurt timp dupa am inceput sa ne luam soarta in maini.


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu