Prea multe bloguri de IT

Date April 29th, 2009 (07:50)

Fie ca sunt bloguri (colective sau nu), fie ca sunt reviste virtuale fie ca sunt romanesti sau nu, SUNT prea multe.

Este cel mai usor lucru care se poate face online in ziua de astazi, deschizi un site despre lumea virtuala si vorbesti despre internet/aplicatii/noutati. Este foarte obositor sa cauti ceva si sa te lupti cu un munte de siteuri de umplutura care nu iti ofera informatia corecta.

Trebuie sa constientizam, chiar daca traduci din engleza in romana un tutorial/stire de cele mai multe ori mesajul NU se va pastra. Chiar daca esti bine intentionat nu vei reusi sa ajuti vizitatorul asa cum iti imaginezi.

Daca tot ajungem aici trebuie sa imi exprim frustrarea fata de Google care ne baga pe gat rezultate din Romania. NU ma intereseaza absolut nimic din ce scriu jurnalistii/bloggerii din Romania despre lumea virtuala, in domeniul meu nu pot invata nimic din maretele “how-to”uri disponibile pe internet acum.

Solutia este folosirea unui proxy extern pentru a forta motorul de cautare sa serveasca rezultate doar din tarile care conteaza in acest domeniu.

In 5 ani de cand activez serios in aceasta lume nu am gasit nici macar o data un raspuns la o problema pe un site in limba romana.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 4 Raspunsuri to “Prea multe bloguri de IT”

  1. .marius spune:

   Aici o sa vreau sa te contrazic un pic… Sunt si rezultate foarte bune intre rezultatele romanesti… Din pacate, majoritatea expertilor romani intr-un anumit domeniu, scriu rar daca scriu, si 70 – 80% din cazuri scriu in engleza…

   Pe scurt, de cand sunt in IT am gasit explicatii coerente la ce ma interesa SI pe site-uri romanesti… (si sunt genul de om care inainte sa faca ceva, merge la man pages prima data, si abia dupa spre Gogu…)

  2. bomby spune:

   pe mine unu nu ma avantajeaza multimea de situri in mare parte citesc formuri decat situri k scriu numai prosti pe ele

  3. Milu spune:

   În domeniul ‘situri despre IT’ vei găsi întotdeauna următoarele:
   – câteva reviste online, care vor promova hardware nou, eventual cu ceva orientare către promovarea vânzătorului/supplierului mai mult sau mai puțin mascata
   – o tona de situri care ar vrea sa vanda ceva, si care au ranking exagerat de mare in google (ma refer la cautarea de informatii despre diverse piese hardware)
   – tona de bloguri despre care vorbeai, care te anunta ca s-a mai lansat cate o placa de baza, sau cine stie ce alt ocmponent/gadget
   – o tona de forumuri in care poti gasi mai mult sau mai putin fragmentat răspunsul la problema ta
   – o tona de copy-sites care fac copy/paste la diverse articole externe
   – câteva situri care tratează un număr mic de probleme, și care au răspunsul corect
   După cum vad eu lucrurile, cei care tratează în mod ușor de înțeles o problema sunt foarte puțini la număr, din cel puțin 3 posibile motive:
   – nu au aproape nici un câștig din asta
   – nu au suficient timp să mai facă și asta
   – situl pe care îl au nu este SEO
   Pentru că este cam greu să satisfaci toate cele 3 criterii de mai sus concomitent, imi permit sa afirm ca ‘Sunt foarte multe bloguri cu știri și noutăți din domeniul IT, lipsite de orice originalitate’, si sa adaug însă ca sunt foarte putințe situri despre IT care au informații relevante.

  4. mim spune:

   Milu, ai spus un mare adevar, numai respect

  Lasati un comentariu