10 pluginuri pentru un Blog de succes

Date August 4th, 2008 (10:08)

Exista o multitudine de pluginuri pentru WordPress , dar cu toate ca sunt foarte bune pentru un blog , prea multe vor afecta buna functionare a acestuia .

Prea multe pluginuri si facilitati intr-un blog vor distrage cititorul de la ce este important : continutul. De asemenea din motive de performanta recomand sa nu folosesti prea multe , fiecare plugin necesita o anumita putere de procesare .

In continuare 10 pluginuri pe care ironmim le recomanda :

 1. Maintenance Mode . Un plugin foarte util in momentul in care doresti sa faci modificari pe blog si nu vrei fie totul vizibil . De asemenea daca se intampla sa ai probleme cu blogul acest plugin te va salva de la o mica rusine internautica
 2. Related Posts . Un plugin pentru wordpress care te ajuta in directionarea cititorilor mai adanc in blog. Va afisa alte posturi cu continut similar intr-un mod foarte atragator pentru vizitatori.
 3. Akismet . Te va scapa de aproape tot spamul din lume , spam prin comments
 4. All in One SEO Pack . Cred ca este cel mai folosit plugin din lume , te va ajuta foarte mult in optimizarea posturilor si indexarea totala si corecta a blogului. Foarte usor de instalat si folosit
 5. WP-Super-Cache . Plugin de wordpress foarte util in momente in care ai foarte multi vizitatori simultan (Digg Effect) , va usura sarcina serviciului mysql foarte mult deoarece transforma articolele din blog in pagini statice (html)
 6. Google XML-Sitemap Generator . Acest plugin creaza un sitemal XML si il livreaza la diferite motoare de cautare . In special Google
 7. WP-UserOnline . Un plugin ce incurajeaza comentariile , cititorii (si tu) vor vedea cate persoane mai sunt online in acel moment si daca vor avea cu cine conversa prin comentarii . De asemenea util pentru tine deoarece arata ce spiders au vizitat blogul si sursele de trafic.
 8. Google Analytics for WordPress . Cel mai complet plugin in materie de statistici si grafice. Daca doresti sa afli ce se intampla pe blogul tau , recomand acest plugin.
 9. FeedBurner Feedsmith . Ca sa nu te complici tu sa modifici prin template , acest plugin de wordpress incorporeaza facilitatea de a trimite flux RSS prin FeedBurner .
 10. CAPTCHA . Daca doresti sa nu primesti deloc spam prin comentarii foloseste Captcha. In acest mod doar cine chiar doreste sa transmita un mesaj va putea comenta. La revedere cu botii ce comentau automat pe WordPress .

Toate aceste pluginuri de mai sus pot fi descarcate de pe http://wordpress.org/extend/plugins/ . La acest URL se poate gasi de asemenea si cum se instaleaza si utilizeaza fiecare in parte.
Cateva pluginuri pe care ironmim.com (si alte bloguri pe care scriu) le foloseste cu un mare succes . Sunt multumit si recomand tuturor ce doresc sa optimizeze un blog sa fie cat mai profesional .


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 5 Raspunsuri to “10 pluginuri pentru un Blog de succes”

  1. bagatare spune:

   auzi, poate vrei sa facem un link-exchange. daca e ok pentru tine, lasa un mesaj la mine. thanks.

  2. mim spune:

   Buna ,
   Te-am adaugat cu numele BagaTare. Sa ma anunti daca este ok

  3. bagatare spune:

   da, e ok. te-am pus si eu.

  4. Dacă nu te bagă nimeni, atunci bagă-te tu! | Gogosfera spune:

   […] auzi cum canta greierii. Gasesi o explicatie aici, nu te multumesti cu atat si mai cauti. Dai de unu’ care te invata despre ce pluginuri sa folosesti pentru un blog de succes. Tu, crezand ca alea-s […]

  5. LaNoapte spune:

   Salut
   Baga-ma si pe mine la schimb de link-uri sa facem un schimb de trafic.

   salut

  Lasati un comentariu