Ce tip de blog este mai profitabil

Date August 4th, 2008 (13:39)

Cati bani poti scoate dintr-un blog ?
In lumea blogurilor sunt cam 3 tipuri ce pot fi alese

Blog de Stiri
Bloguri in care se prezinta doar stiri , noutati din diferite domenii

Cat poate castiga ?

Blogurile de stiri au mare prindere la public , va fi dinamic si va atrage mult trafic. O singura problema insa , va inghiti aproape tot timpul celui / celor care il ingrijesc . Poate genera foarte multi bani si deja sunt pe internet asemenea bloguri create si administrate de grupuri de oameni . Trebuie sa pui in balanta timpul petrecut si banii castigati din acest tip de blog. De asemenea concurenta este foarte mare in acest domeniu dar sansele ca sa prinzi un contract de reclame private este foarte mare .

Blog “Comunitar”
Blog construit in jurul unei comunitati , creat de mai multi autori. Un blog in care oamenii se intanesc si poarta discutii prin comentarii .

Cat poate castiga ?

Blogurile create in jurul unor comunitati pot genera cantitati uriase de trafic si in special trafic de calitate . Multi subscriberi si multi cititori care vor intra din nou si din nou. Bazat pe comentarii va fi foarte dinamic si interactiunea dintre scriitor – cititor foarte evidenta . Ca volum de munca este mai usor de intretinut ca un blog de stiri si o data pornit vizitatorii pot prelua o mare parte din promovare / popularizare .
In general acest tip de blog nu scoate prea multi bani , ritmul in care comentariile vor veni si traficul intens vor duce la acel fenomen prin care vizitatorii nu vor mai vedea reclamele si bannerele . Publicul va fi tot timpul acelasi , public deja obisnuit cu reclamele . Sunt putine sanse sa poti “trai” din un asemenea blog.

Blog Personal
Un loc in care autorul isi scrie gandurile si ideile personale inspirate din viata de zi cu zi.

Cat poate castiga ?

In acest tip de blog depinde doar de tine si cat timp investesti in el. Ce puncte de vedere ai si cat de original esti . Acest tip de blog va aduce bani chiar de la inceput (in sume mici) are potential . Putine sanse sa prinzi contracte private de publicitate la inceput , dar cand ajungi cunoscut este mai usor . Adsense , TTZ Media , sau alte programe de bannere vor prinde bine la public . Vei avea tot timpul vizitatori noi si riscul de a ignora aceste bannere este mic. Ca potential financiar este mai slab ca primele doua tipuri , dar cum am mai spus , depinde numai de tine cat de sus il poti duce .


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 2 Raspunsuri to “Ce tip de blog este mai profitabil”

  1. DeBlog spune:

   Daca vrei sa castigi bani din el deja nu mai e blog, e doar o platforma wwordpress

  2. mim spune:

   da .. se pierde foarte mult din acel sentiment de jurnal ..

  Lasati un comentariu