Banc : Daca ne-am gîndi la Dumnezeu ca la un programator

Date March 22nd, 2008 (13:36)

Si cator întrebari teologice care ne chinuie nu li s-ar raspunde corect daca ne-am gîndi la Dumnezeu ca la un programator…
1. Controleaza Dumnezeu tot ce mi se întîmpla în afurisita asta de viata? Ar putea… daca ar folosi un debugger, dar e asa plicticos sa verifici tot ce se petrece cu toate variabilele alea…
2. De ce da voie Dumnezeu raului sa se petreaca? Fiindca a crezut ca l-a eliminat de la versiunea întîi.
3. Stie oare Dumnezeu totul? Îi place sa creada asta, dar e adesea surprins de ce poate descoperi echipa de testare.
4. Ce-l face totusi sa intervina în treburile pamîntenilor? Daca se produce o eroare critica, sistemul îl suna pe mobil automat si El se logheaza de acasa încercînd s-o repare. Daca nu reuseste, atunci lucrurile pot astepta si pîna mîine dimineata.
5. Chiar a facut Dumnezeu lumea în sapte zile? Mda, de fapt sapte zile si sapte nopti, pe cînd traia cu acadele si coca-cola. Într-a saptea, s-a dus acasa si si-a dat seama ca-l lasase nevasta.
6. Cum de s-a dus vremea miracolelor? Aia era faza de dezvoltare. Acum e faza de întretinere.
7. Cine e Satan? Satan e seful de departament care crede ca are mai multa putere decît de fapt detine, asa ca toti cei ce nu sunt programatori le e groaznic de frica de el. Dumnezeu îl considera agasant, dar lipsit de relevanta.
8. Care e rolul pacatosilor? Pacatosii sînt oameni care gasesc tot timpul metode de a aiuri sistemul, desi Dumnezeu l-a gîndit rezistent la idiotenia omeneasca.
9. Unde mergem dupa ce murim? Pe un DVD de backup.
10. Ne vom reîncarna? Nu, daca nu se va ivi o nevoie deosebita de a va recreea. Si cum cautatul prin fisierele backup este una dintre cele mai triste sarcini, chiar de se va ivi nevoia, Dumnezeu mai mult ca sigur va spune ca DVD-ul s-a sters din greseala.
11. Sînt oare unic si special în acest univers? Exista peste 10.000 de companii care ruleaza copii identice ale tale în versiunea aceasta.
12. Care e scopul universului? Dumnezeu l-a creat cu eleganta si simplitate, dar pe urma utilizatori lipsiti de tact i-au cerut sa adauge o serie de functii idioate facîndu-l mai complicat si mai scump ca oricînd.
13. Daca ma rog, Dumnezeu o sa ma auda? Poti sa-ncerci sa-ti pierzi timpul spunîndu-i ce sa faca, dar mai bine îl lasi
sa programeze cum crede de cuviinta.
14. Care este religia cea adevarata? Toate sistemele au avantaje si dezavantaje, asa ca alege-l pe cel care îti satisface mai multe nevoi si nu te lasa convertit.
15. Cum sa ma feresc de rau? Schimba-ti parola în fiecare luna si nu-ti pune parola un nume propriu, un cuvînt de uz curent sau o data, cum ar fi ziua ta de nastere.
16. Unii oameni pretind ca-L pot auzi pe Dumnezeu. E adevarat? E mult mai probabil sa primeasca e-mail. Unii oameni spun ca Dumnezeu e iubire.
17. Abort, Retry, Fail? Asta nu e o întrebare. Reformulati-va problema.

Bancuri HaHaios


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu