Cateva curiozitati

Date April 11th, 2008 (22:23)

 1.  TYPEWRITER este cel mai lung cuvant care poate fi scris folosind doar literele de pe un rand al tastaturii de calculator.
 2.  Trafic greu pe orbita – Orbita Pamantului incepe sa semene tot mai mult cu artera supraaglomerata a unei mari metropole. Potrivit publicatiei Le Journal de Montreal, Terra este incercuita de 450 de sateliti si aproape 150 000 de resturi de rachete vechi, ramase pe orbita planetei noastre. Ele sunt rezultatul cursei spatiale pentru obtinerea unui loc extraterestru in domeniul telecomunicatiilor si nu numai. Marea aglomeratie orbitala i-a pus deja pe ganduri pe specialisti, mai ales dupa ce statia ruseasca MIR a fost la un pas de coliziune cu un satelit american. NASA a studiat efectele unor ciocniri spatiale si a conchis ca un biet surub ratacit in cosmos poate sa strapunga un vehicul spatial si sa omoare echipajul acestuia. Impactul cu o bucata de metal de cativa centimetri aflata pe orbita circumterestra este la fel de ditrugator ca ciocnirea cu un camion care ruleaza cu 150 de kilometri la ora. Pentru evitarea unui dezastru viitoarea statie spatiala internationala – ale carei temelii s-au pus deja – va avea un “blindaj” protector rezistent la orice tip de coliziune cu deseurile spatiale. NASA a pus in discutie si vulnerabilitatea navetelor spatiale. Potrivit agentiei, riscul unei coliziuni este de unu la 400. Ce-i drept, de doua ori mai mic decat riscul unei probleme de lansare. In privinta circulatiei prin cosmos, viitorul se anunta unul aglomerat si nu este exclusa aparitia unui regulament de circulatie extraterestra.
 3.  Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.
 4.  Persoanele dreptace traiesc, in medie, cu noua ani mai mult decat cei stangaci.
 5.  Cea mai mare viteza atinsa de vant pe Terra a fost de 513 Km/h? Acest lucru s-a intamplat in Oklahoma, in timpul unei tornade in Mai, 1999.
 6.   China are mai multi cunoscatori de limba engleza decat U.S.
 7.   In U.S.A., rosul este cea mai folosita culoare pentru masini.
 8.   Thomas Edison are mai mult de 1.300 de inventii brevetate in SUA si in alte tari. El si-a stabilit o “fabrica de inventii”, un laborator industrial de inventii, in care si-a propus sa produca cate o inventie la interval de 10 zile. Intr-o perioada de 4 ani el a obtinut 300 de brevete, ceea ce inseamna o inventie la 5 zile!
 9.  Un om clipeste de aprox. 25 000 de ori pe zi. Femeile clipesc de aproape doua ori mai mult decat barbatii;
 10.  Detectorul de minciuni a fost inventat de John Augustus Larson in 1921.
 11.  Prima carte de credit a fost inventata in 1950 de catre Frank M. Namara.
 12.  Primului avion i-au fost necesare 175 de zile sa zboare in jurul pamantului. Primului balon de navigare, cu aer cald, i-au trebuit doar 19 zile – dar 75 de ani mai tarziu. Cine va fi primul care va innota in jurul lumii?! In fiecare an cursa pentru a fi primul sau cel mai rapid in jurul lumii continua.
 13.  Einstein nu a putut vorbi fluent pana la varsta de noua ani. Parintii lui credeau ca ar putea fi retardat.
 14.  Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
 15.  Doar 55% dintre americani stiu ca soarele este o stea.
 16.  Un kilogram de uraniu are energie cat sase milioane kilograme de carbune;

Doar acestea mi-au atras atentia ..


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • Lasati un comentariu