Despre relevanta

Date February 1st, 2009 (08:50)

O chestie destul de trista in lumea virtuala, aproape orice serviciu online / retea sociala, ajunge intr-un final sa isi piarda valoarea. Este inevitabil am observat iar oricat ar incerca dezvoltatorii sa opreasca acest fenomen reusesc doar sa il incetineasca.

Nu cunosc inca acel serviciu online care sa nu fie folosit pentru spam/promovare gratuita, toate incep la fel. Iti faci cont, iti faci prieteni, astepti sa iti faci legaturi serioase cu ceilalti utilizatori si te apuci de spam, eventual raspunzi la chemarea “prietenilor” de a impinge un site in fata.

Exemplele clasice sunt Digg (unde majoritatea articolelor promovate sunt publicate de mai putin de 5 % din utilizatori, acei power useri care au ajuns sa ia bani pentru a recomanda un link) Twitter (unde am vazut utilizatori cu 3-5 rss-uri bagate si un tweet real din 10) si clonele de Twitter bazate pe aceleasi principii.

Toate au plecat pe o idee utopica insa intr-un final sfarsesc intr-o mocirla intretinuta din politete de utilizatori care se spamuiesc intre ei.

Este inevitabil, omul face orice sa isi promoveze siteurile, sa creasca traficul si sa intre in mintea omului. Consider acesta a fi motivul succesului siteurilor sociale.


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • 1 Raspuns to “Despre relevanta”

    1. Aici am ajuns. | iron mim - Blog pentru Oameni si Bloguri spune:

      […] pe masura. Vorbeam acum ceva vreme despre modul in care anumite retele sociale sunt folosite doar pentru a promova un produs/serviciu, insa parca totul era mascat. Cu totii stiam ca siteul digg.com este folosit abuziv iar majoritatea […]

    Lasati un comentariu