Fii unic in blogosfera

Date September 28th, 2008 (07:14)

Un sfat cat se poate de simplu.

In zilele noastre sa iti deschizi un blog, sau sa deschizi un nou blog este foarte usor. Fie gratuit (wordpress – blogspot) fie self-hosted foarte multa lume foloseste bloggingul ca modalitate de exprimare. Singura problema (care o vad eu)  este faptul ca foarte multi seamana intre ei.

Vizitatorul ajunge sa nu isi mai aduca exact aminte unde a citit o informatie utila, deoarece tu nu ai ramas in mintea lui cu nimic unic.

Primul pas pentru a fi unic este alegerea unei teme pentru blog. Nu multa lume isi permite sa dea bani pe o tema unica, in special la inceput, deci majoritatea folosim teme gratuite. Pe net sunt mii de teme pentru WordPress si Blogspot, nimic nu este mai simplu decat instalarea uneia. Acesta este motivul pentru care multi seamana intre ei, bloggerii pun temele si le lasa asa.

Recomand la toata lumea care stie cat de cat sa umble cu cod, sa citeasca un fisier .css sau are un prieten care se pricepe sa isi modifice tema (macar un logo personalizat) . Trebuie sa ramai cu ceva in mintea vizitatorului

Schimba ordinea casetelor in sidebar, schimba culoarea titlului unui articol si a linkurilor, schimba culoarea de pe fundal. Schimba bannerul din header (daca este). Cheia este sa devii cat mai unic posibil pe o tema comuna in limita bunului simt.

Mentionez ca acest articol se adreseaza celor care stiu sa modifice dar nu vor


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 4 Raspunsuri to “Fii unic in blogosfera”

  1. Alexandru Petraş spune:

   si tema mea cum iti pare? :))

  2. bfest spune:

   Alexandru, merge, este o tema ce indruma vizitatorul spre articole.
   La prima vedere vroiam sa spun ca ii lipseste un pic de culoare, insa nu este cazul. Tema este echilibrata.

   Tot ce trebuie sa faci este sa scrii 😉

  3. mim spune:

   Mie imi place, nu sunt omul care se uita dupa briz-brizuri, iar o tema complicata ma oboseste.
   Imi place ca nu incerci sa distragi oamenii spre alte activitati in afara de a citi

  4. Alexandru Petraş spune:

   @bfest, @mim: va multumesc foarte mult pentru raspunsuri … am pus aceasta intrebare (la prima vedere infantila) pentru ca eu chiar eram curios daca este o tema ok … mai ales ca in ultima vreme am tot vrut sa o schimb …. oricum se pare ca datorita voua am sa aman spre “mult mai tarziu” schimare de tema … important este continutul si pentru mine. deci in cocluzie eu zic sa avem spor! 🙂

  Lasati un comentariu