Google Knol va depasi Wikipedia in maxim 5 ani

Date January 18th, 2009 (20:25)

Fanii Wikipedia se vor revolta la auzul unei asemenea afirmatii, dar totusi nu este vorba de nici o exagerare.

Wikipedia  a inceput acumularea de content gratuit online la inceputul lui 2001 si a durat 2 ani pana a ajuns la o baza de 100,000 articole. Cresterea a fost exponentiala pana in prezent cand exista peste 2.700.000 de articole iar baza creste cu aproximativ 500.000 pe an.

Revenind la Google Knol, in scurt timp va implini 6 luni de la lansare si deja a ajuns la o baza de articole de 100,000. O crestere foarte buna pentru un site nou lansat pentru a concura cu un gigant ca Wikipedia. Cu siguranta vor mai trece 2-3 ani pana Knol va egala numarul de articole insa batalia nu se duce aici, nu conteaza numarul chiar atat de mult, lupta se duce in motoarele de cautare.

In acest moment cam orice ai cauta intr-un motor de cautare ai mari sanse sa dai peste siteul wikipedia, ei bine asta inseamna succes. Scopul lui google Knol este de a intra adanc in motoarele de cautare si in special adanc in mintea publicului, trebuie sa se ridice ca brand.

De ce spun ca va ajunge numarul 1 in maxim 5 ani ? Deoarece Google este in spate si nu nu ma refer la rezultate favorabile in motorul propriu ci la echipa specializata din spate. Daca in prezent la wikipedia lucreaza 23 de oameni restul fiind voluntari la Knol lucreaza mult mai multi.

Daca in prezent conducerea wikipedia este framantata de scandaluri, multe legate de fondatorul Jimmy Wales, la Knol este liniste, iar daca succesul wikipedia este oarecum inertial in prezent la Knol este garantat prin contract, tinta este clara singura variabila fiind timpul.


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu