Blog sarac Blog populat

Date October 8th, 2008 (06:40)

Unii prefera Nor de Taguri (etichete), altii prefera lista de categorii, eu sunt indiferent. Doar un lucru nu imi place in ambele cazuri, dar este inevitabil.

Cand un blog este la inceput si abia isi creaza o baza de articole/insemnari Norul de taguri este foarte sarac. Am observat de exemplu cazuri in care un nor de 40 de cuvinte era creat din 10 articole (o medie de 4 taguri per post) iar vechimea blogului era de 1 luna.
Nimic rau in asta, insa parca era prea mare norul pentru numarul de articole.

Eu prefer sa fac altfel.
Fie incep cu un nor de maxim 10 cuvinte si cresc direct proportional cu numarul de articole astfel incat sa nu am un tag cu mai putin de 10 articole (1-2 pagini de index) SAU inainte sa incep un blog creez o colectie de articole pentru a fi publicate  in momentul in care deschid blogul.

Am aplicat aceasta tactica pe un blog in limba engleza, am inceput sa scriu articole cu 2 saptamani inainte sa lansez blogul, iar in momentul cand am inceput am programat cate 10 articole pe zi (1 pe ora) timp de 4-5 zile. Cand articolele scrise in avans au fost epuizate aveam o baza de 50 de articole/posturi in blog iar blogul aparea complet, intreg. Norul arata decent, categoriile erau populate iar tot ce trebuia sa fac este sa continui publicarea de articole in ritm normal si sa astept indexarea completa a blogului.

Nu toata lumea este de acord cu aceasta tactica, dar eu prefer sa am un blog destul de populat cu articole din primele zile, nu sa treaca 2-3 saptamani (in ritm de 7-10 posturi pe saptamana) pentru a obtine o baza destul de solida pentru a tine vizitatorul mai mult de 3 secunde pe blog.


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu