Joia Neagra in lumea unui admin

Date November 13th, 2008 (14:35)

Ce se intampla cand Microsoft lanseaza update-uri pentru marele Windows ?

Warning, cats! - Attenti al gatto!Fie el Windows Server X sau un simplu XP/Vista update-urile curg sub diferite nume. Fie ele patch-uri de securitate, bug-fixuri mult asteptate sau orice altceva de obicei sunt lansate in timpul saptamanii: Joi.

In lumea serverelor acest eveniment a ajuns sa se numeasa Black Thursday (Joia Neagra) deoarece foarte rar se intampla ca procesul sa decurga cum trebuie. In special la un server web, cand incepe procesul de update e timpul sa te apuci de o religie. Daca e sa cada va cadea iar ziua adminului va fi neagra. Multumita unor sisteme de backup/mirror procesul trece neobservat din exterior.

Sunt curios cate persoane care isi tin siteurile pe un server Windows cunosc acest risc.

Totusi este de apreciat faptul ca Microsoft isi tine sistemele de operare la zi (chiar si un Win Server 03) insa as fi vrut sa nu fie atat de violent cu celelalte procese de pe server. Sa mai spun ca un reboot la o asemenea masina dureaza 5 minute ?

Astazi am inceput la 7AM si nu am simtit timpul cum trece pe langa mine, se apropie ora 3PM si multumita Microsoft 1/4 din zi a trecut fara sa stiu.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 3 Raspunsuri to “Joia Neagra in lumea unui admin”

  1. Kesepian spune:

   Bine, dar tu nu ai site-ul pe un server Win, nu?

  2. Saturnianul spune:

   Nu stiu de ce ar face cineva server pe Windows. Chiar nu inteleg. Adica chiar as vrea sa vad o lista cu avantaje care sa ma convinga sa apelez la un server pe Windows in defavoarea unuia pe Unix (Apache). Tu poti sa zici macar doua motive pentru care cineva ar trebui sa renunte la Apache pentru IIS? De chestie, asa…. 😀

  3. mim spune:

   Kesepian, nu as pune nimic pe un server windows niciodata (doar daca as avea nevoie neaparat de software ce ruleaza numai pe win)
   Siteul este pe un server linux

   Saturnianul nu sunt motive clare de ce ar vrea cineva acest lucru, insa exista developeri care prefera MSSQL, full ASP support si alte chestii care ruleaza doar pe windows

  Lasati un comentariu