Servere Windows – NU!

Date October 23rd, 2008 (15:01)

Sunt uimit de fiecare data cum un proces pe un server windows poate “crapa” din senin si nu se mai poate restarta. Cine a pus mana pe un asemenea server stie foarte bine, daca nu merge restartul din Services si ramane stopping singura solutie este Server Reboot.

Windows are o chestie numita Task Manager, unde ar trebui sa poti omora procesele care raman blocate. Ei bine nu merge chiar asa in viata de zi cu zi, Task Manager este acolo doar pentru a te anunta ca nu ai drepturi sa omori procese de sistem si ca nu ai drepturi.

Daca nici cu Administrator nu poti face ceva fara sa resetezi intregul sistem inseamna ca este o problema la Microsoft. Nu ne permitem sa restartam un intreg nod pentru un rahat de ColdFusion care a ramas hanging. Nu inteleg de ce si-ar asuma cineva riscul de a tine un site de productie pe un server windows, nu inteleg de ce ar alege cineva Microsoft pe un server fully managed si asa facem noi totul…

Fiecare are gusturi unice in lumea IT, doar un sfat de la mine: Stati departe de serverele Windows, voi in calitate de clienti nu veti sti niciodata de cate ori se restarteaza serverul din chestii extraordinar de banale.


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu