O sa ne fie dor de CD

Date October 23rd, 2008 (08:24)

Universul isi urmeaza cursul natural, asa cum batrana discheta a disparut practic din viata de zi cu zi (nu am mai vazut o  persoana care utilizeaza o discheta de foarte mult timp) asa va pati si formatul CD.

Nu astazi, nu maine dar intr-o zi nu vom mai putea cumpara/folosi CD-ul, suntem fortati de realitatea IT. Asa cum in prezent nu prea se mai comercializeaza PC-uri cu unitate pentru discheta asa unitatile viitorului nu vor mai putea citi standartul CD. BlueRay inseamna viitor iar viitorul este un pic albastru pentru CD

Nu stiu ce se va intampla in viitor dar deja nu mai este loc pentru CD, omul nu prea mai are ce pune pe un asemenea disk iar deranjul de a cumpara/scrie/folosi nu merita cei 750MB de date stocate. Imi va fi dor de formatul CD, este un mod sigur de a pastra date, mult mai sigur ca formatul DVD care este predispus la zgarieturi.

Sa nu mai vorbim ca persoanele care se nasc acum nu vor cunoaste deloc disketa iar standardul CD va fi o chestie arhaica.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 5 Raspunsuri to “O sa ne fie dor de CD”

  1. Kesepian spune:

   Disketa, CD-ul sunt deja înlocuite cu stick-ul USB. Este mult mai practic. Într-adevăr, un CD e destul de neîncăpător în zilele noastre, însă DVD-urile vor mai rezista puţin. Ştii ce mi-aş fi dorit să văd? Un zip-disk. Am înţeles că acelea erau nişte dischete mai mari..

  2. B-Blog spune:

   DVD-urile nu vor disparea, dar CD-urile si disketa da. Asa cum a spus si Kesepian, USB-ul e la putere si va fi, dar in viitor cred ca nu vom avea nevoie nici de USB-uri deoarece se vor dezvolta retele foarte “puternice” intre calculatoare, iar cum internetul este predominant, asa va creste si viteza. Mai pe scurt, vor disparea toate aceste unitati optice, cred :-“

  3. nokiafan spune:

   Sunt de parere ca toate formatele disk vor disparea, pur si simplu nu este sigur sa tii date pe un disk care este atat de usor de zgariat distrus (cu totii am descoperit cd/dvd-uri mai vechi care nu mai mergeau)

   Eu spun ca viitorul este in tehnologia SSD/flash disk. Fara piese in miscare, foarte rezistente la socuri (chiar si lichide unele)

  4. mim spune:

   Nici mie nu imi place idea ca oricine isi poate pune amprenta pe un DVD si el nu va mai functiona corect, nu imi place faptul ca pur si simplu un cd/dvd se strica singur odata cu timpul.

   A venit vremea sa trecem la o noua tehnologie, stiu nu este la fel de elegant da un disk insa tehnologia flash/ssd isi are avantajele. Daca scad preturile destul de mult au sanse sa intre in viata de zi cu zi.

   Cat despre CD/DVD spun ca ambele se vor retrage in viitorul apropiat, BlueRay va veni cu putere, din nou o trecere conditionata de scaderea preturilor.

  5. Saturnianul spune:

   Nu stiu daca posibilitatea distrugerii este un argument suficient de solid impotriva CD/DVD-ului. La urma urmei, daca vrei sa distrugi ceva o poti face usor. Un ciocan sau o bricheta si s-a terminat cu informatia de pe usb. Ca sa nu zic de un scurtcircuit care sa-l “prajeasca”.

   In schimb miniaturizarea, rapiditatea si portabilitatea (un stick usb il poti purta ca breloc) sunt argumente puternice. De ce sa mai pierzi 15-20 minute inscriptionind 8 giga pe 2 dvd-uri cind poti scrie pe un stick similar.

  Lasati un comentariu