Plata prin Direct Debit acceptabila ?

Date December 3rd, 2008 (08:42)

Oare este romanul deschis la aceasta optiune ?
November 22, 2006 - StolenImaginati-va o lume in care aproape toate facturile sunt platite automat prin sisteme gen Direct Debit, tu selectezi o zi (in stransa legatura cu banii care intra in cont) iar banca face restul. Asa ceva este in US de multi ani, facturile legate de casa, telefoane, masina, credite, sunt platite automat si din acelasi motiv cum raman fara un loc de munca ajung direct in strada.

Sistemul Direct Debit pentru facturi a inceput sa apara si in Romania insa nu sunt sigur ca lumea are incredere in el. Omul vrea sa aiba controlul banului, vrea sa il simta cand il primeste si cand il da. De aceea cand primesc banii oamenii fug repede la bancomat sa ii scoata.

Cosmote a introdus plata Direct Debit pentru abonati (doar la Banca Transilvania), practic scapi de grija facturii total cu conditia sa ai lunar acea suma in cont. Eu nu folosesc aceasta retea insa aplaud initiativa, sper ca intr-o zi sa apara aceasta optiune de plata si pe Zapp/Orange/Vodafone.

Lumea trebuie sa aiba incredere in aceste metode de plata, ne scutesc de cozi, aglomeratie si griji.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 4 Raspunsuri to “Plata prin Direct Debit acceptabila ?”

  1. palconi spune:

   o metoda moderna de plata care ne scapa de multe griji. o initiativa interesanta din partea celor de la Cosmote. sa vedem cum vor reactiona si romani.

  2. raf spune:

   Se vede ca nu prea ai avut treaba cu sistemul bancar la viata ta. Exista de foarte multi ani sistemul Direct Debit si este disponbil pentru majoritatea operatorilor de servicii, inclusiv operatorii de servicii telefonice. Poate ca nu este cunoscut sub denumirea de “DirectDebit” ca nume de marketing. Mergi la orice banca si intreaba de sistemul de plata automata a facturilor.
   Incearca sa te documentezi mai bine cand scrii un post … findca majoritatea “insemnarilor” tale se rezuma doar la a copia informatia dintr-o sursa in alta…. ca majoritatea blogurilor mediocre avare dupa trafic.

  3. mim spune:

   @raf Din pacate am avut destul de multa treaba cu sistemul bancar, mai multa decat as fi vrut.
   Daca ai fi citit cu atentie articolul ai fi inteles ca nu este despre Direct Debit ci despre dificultatea romanului de a automatiza plata facturilor combinata cu placerea de a sta la cozi.

   Cat despre copiat, “te pomenesti” ca am “copiat” de la o sursa RO, “te pomenesti” ca eu am nevoie sa ma inspir din alte bloguri romanesti pentru a supravietui, te inseli amarnic.

   Plata prin DD la Cosmote mi-a ajuns la ureche multumita unui prieten care lucreaza acolo.

  4. Kesepian spune:

   Ar fi ok un astfel de sistem. Eu l-aş folosi. Şi vorba ta, te scuteşti de drumuri şi de a interacţiona cu tot felul de personaje, fie ele de la ghişeu fie din cadrul cozii la care trebuie să stai uneori.

  Lasati un comentariu