3 sfaturi pentru a evita un drum la PC Service

Date March 21st, 2008 (06:38)

In fiecare zi aud prieteni  / cunoscuti vorbind despre ultimele intamplari legate de PC

Oamenilor , calculatorul nu are vointa si ganduri , el nu vrea sa se strice , si nu vrea sa se viruseze . Tot cea ce patim legat de PC o facem cu mana noastra .

In continuare 3 sfaturi pentru a micsora sansele de a avea probleme cu iubitul tau PC

#1  Pastreaza calculatorul curat .

Ma refer la curatenia fizica ,  este recomandat ca o data la 2 saptamani sa faci o curatenie in carcasa . Praful ce se aduna trebuie indepartat , el este cauza celor mai multe accidente , se depune pe ventilatoare care vor depune efort mai mare , efort mai mare inseamna suprasolicitare si intr-un ventlatorul va ceda . Praful se depune in sursa , lucru ce va duce la incalzirea acesteia si in cel mai bun caz se va arde doar ea . In cel mai rau caz va lua cu ea si placa de baza + alte componente .

Praf , scame , toate corpurile straine trebuie indepartate din carcasa.

#2 Navigheaza prudent

O problema la ordinea zilei este infectarea cu tot felul de creaturi virtuale : virusi , viermi , etc Infectarea online se produce in cele mai multe cazuri atunci  cand accesati siteuri ce ofera content free : muzica , software , jocuri . Practic odata ajuns pe acel site poti spune ca esti deja infectat ( asta daca nu ai un firewall + antivirus activ )

Cel mai bine e sa eviti aceste zone de propaganda masiva , si nu uita : Nimic pe lumea aceasta nu e gratuit 

Prin virusare poti pierde multe date si vei compromite tot sistemul , odata infectat nu mai poti fi 100% sigur de integritatea acestuia . Solutia fiind reinstalarea Windows , o bataie de cap ce cu siguranta ai vrea sa o eviti .

#3 Foloseste antivirus + firewall 

Nu e greu , dar poate sa te salveze din multe situatii neplacute . Instaleaza un antivirus si asigurate ca este actualizat zilnic . Sunt multe solutii pe piata in ziua de azi , fie ca doresti sa platesti o licenta de antivirus mai serios  , sau vrei sa folosesti un antivirus gratuit , trebuie sa fii protejat

Ca solutie gratuita recomand AVG sau mai nou Avast care si-a dovedit puterea sub ochii mei

Mai bine sa te protejezi din timp , sa ai grija de PC , si in special sa fii prudent in activitatea online mai ales daca lucrezi cu el zilnic. Sunt multe  fiinte care nu va vor tocmai binele


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu