Vista : Conectati-va la un alt calculator folosind Remote Desktop Connection

Date March 12th, 2008 (01:47)

Cu Remote Desktop Connection, puteti accesa un calculator care ruleaza Windows de la alt calculator (care ruleaza Windows) care este conectat la aceasi retea sau la Internet. De exemplu, puteti vedea toate programele, fisierele si resursele network pentru munca din calculatorul principal (cel de acasa), si este exact ca si cum a-ti sta in fata calculatorului d-voastra la slujba.

 

Pentru a va conecta la un calculator indepartat, acel calculator trebuie sa fie deschis, trebuie sa aiba o conexiune network, Remote Desktop trebuie sa fie enablat, trebuie sa aveti acces network la acel calculator (aceasta poate fii prin Internet) si trebuie sa aveti permisiunea de a va conecta. Pentru permisiunea de conectare, trebuie sa fiti pe lista de utilizatori. Pasii de mai jos includ adaugarea unor numere pe lista.

 

 

 

Note:  

 •  Nu puteti folosii Remote Desktop Connection pentru a va conecta la calculatoare care ruleaza Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Basic N sau Windows Vista Home Premium. Puteti, totusi, sa va conectati de la acele editii de Windows Vista la calculatoare care ruleaza versiuni de Windows.
 •  Nu puteti folosii Remote Desktop Connection sa va conectati la calculatoare care ruleaza Windows XP Home Edition.

 

A permite conexiuni straine pe calculatorul pe care doriti sa va conectati

1. Deschideti System dand clic pe butonul Start, clic pe Control Panel, clic pe System and Maintenance si apoi, clic pe System.

2. Clic Remote settings si apoi, selectati una din cele 3 optiuni sub “Remote Desktop”. Este ceruta o permisie de administrator. Daca vi se cere o parola de administrator sau o confirmare, tastati parola sau faceti rost de confirmare.

3. Clic pe Select Users. Daca nu sunteti un administrator pe calculator, contul de utilizator curent va fii adaugat automat la lista de utilizatori si puteti sarii peste urmatoarii doi pasi.

4. In casuta Remote Desktop Users, clic pe Add.

5. In casuta Selct Users or Groups, faceti urmatoarele:

 •  Pentru a specifica cautarea de locatie, clic pe Locations si apoi, selectati locatia pe care doriti sa o cautati.
 •  In Enter the object names to select, tastati numele utilizatorilor pe care doriti sa ii adaugati si apoi, clic pe OK.

Numele vor fii afisate in lista de utilizatori in casuta Remote Desktop Users.

 

Sa porniti Remote Desktop pe calculatorul de unde care doriti sa lucrati

 1.  Deschideti Remote Desktop Connections ,dand clic pe butonul Start, clic pe All Programs, clic pe Accessories si apoi, clic pe Remote Desktop Connection.
 2.  In Computer, tastati numele calculatorului la care doriti sa va conectati si apoi, dati clic pe Connect. (Puteti, de asemenea, sa tastati adresa IP in loc de numele calculatorului daca va este mai usor).

Note: 1.Daca stiti numele calculatorului la care doriti sa va conectati, tastati-l in casuta Computer. Altfel, intrebati administratorul d-voastra de retea numele calculatorului sau cautati numele calculatorului pe computerul de pe care doriti sa va conectati. Pentru informatii despre gasirea numelui calculatorului, vedeti Find your computer name.

          2. Cand permiteti conexiuni straine, Windows Firewall va deschide automat portul cerut. Daca folositi alt firewall, asigurati-va ca portul pentru Remote Desktop (de obicei, 3389) este deschis.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 6 Raspunsuri to “Vista : Conectati-va la un alt calculator folosind Remote Desktop Connection”

  1. Mifares spune:

   Cam analfabet cine a scris articolul: “a-ti sta”, “d-voastra”, “poate fii”, “enablat”, “o permisie” si deja m-am plictisit…. Dar daca stii sa butonezi Vista ce-ti mai trebuie limba romana 😉

  2. mim spune:

   a fost scris cu mult timp in urma , cand a iesit Vista, si poate nu iti vine sa crezi dar exista oameni care nu stiu engleza prea bine , dar vor sa lucreze pe acest OS . Exista o serie de articole pe acest blog pentru ei . Cine stie engleza sa le ignore

   Orice in limba romana suna de rahat , si la acea vreme nu am depus prea mult efort in traducere

  3. ~PiSu~ spune:

   si pana la urma care e problema, nu totul e perfect in ziua de azi…cel care traduce nu e neaparat profesor de romana….daca ai chef de cearta si de panarama sau dc ai chef sa jignesti, treci frate peste si vezi-ti de viata. Eu am intalnit persoane de la care luam cursuri in facultate care incurcau “C-ul” cu “G-ul ” si multe alte greseli majore, dar treceam peste si ii multumeam, macar a fost cineva sa ma ajute si sa se duca “ca prostu” la cursuri in timp ce eu ma plimbam prin parcuri, era culmea sa mai si comentez dupa ce ma ajutase atat de mult. asa si tu, e usor sa ii zici cuiva analfabet, dar nu te gandesti k saracu om a stat ore in sir traducand ceva (si are dreptate mim, in engleza are sens, dar e f greu de tradus in romana si mai ales sa-i dai acelasi inteles) ca sa-ti fie tie de ajutor. Si pana la urma, de cand ma stiu eu “ati” se scria cu “a-ti” si “dumneavoastra “putea fii prescurtat cu “d-voastra” (cum mai scriam cand eram mici la religie in loc de Dumnezeu … D-zeu). In rest, poate chiar nu exista cv apropiat in romana ( cum e “enable”eu am cautat si nu prea am gasit cv corespunzator :p). Asa ca, eu nu sunt asa de rapida in judecat, daca am nevoie de informatii, citesc articolul si nu comentez, iar daca ma duce capul…imi vad frumusel de treaba, fara sa las comentarii aiurea in urma….PEACE 🙂

  4. fortaRO spune:

   1. mim, tu esti cu totul de rahat nu limba romana.
   2. ~PiSu~le tu esti mai de buna credinta dar pune mana pe carte enable=validat.
   In romana orice suna Dumnezeieste dar ce te faci cu primitivii de snobi si ignoranti!?

   fortaRO.

  5. mim spune:

   Eu zic altfel : in limba romana suna dumnezeieste orice inafara de IT . Inlocuieste tu cu “validat” si vezi ce iese . Daca iti place e bine .

   Ei bine da , nu “le am” cu echivalarea eng-ro si de aceea nici nu voi mai face articole de genul acesta .

  6. cip spune:

   Sigur exprimarea din articol v-a face sa nu intelegeti despre ce e vorba si sa va conectati la servere NASA si nu la serverul de la servici sau de acasa.
   RTFM daca nu iti convine, ah nu stii ce inseamna RTFM, atunci chiar ai o problema.

  Lasati un comentariu