De ce nu pot schimba proprietatile imprimantei in Windows Vista ?

Date March 19th, 2008 (14:01)

Daca nu puteti modifica proprietatile imprimantei, este posibil sa nu aveti permisiunea de a manui imprimanta. Autorizitia este necesara deoarece schimband aceste proprietati ii poate afecta pe toti ceilalti ce folosesc imprimanta.

Cand o imprimanta este instalata, membrii din grupul de administrare primesc autorizatia de a manui imprimanta automat. Daca aveti un cont de administrator, veti putea probabil sa schimbati proprietatile imprimantei. Altfel, aveti nevoie sa obtineti permisiunea de a utiliza imprimanta inainte sa puteti schimba proprietatile acesteia.

Schimbarea proprietatilor imprimantei folosind un cont de administrator

  1. Deschideti Printers dand clic pe butonul Start, clic pe Control Panel, clic pe Hardware and Sound si apoi clic pe Printers. Clic dreapta pe imprimanta pe care doriti sa o utilizati, clic pe Run as administrator si apoi clic pe Properties.
  2. cererea de autorizatiei. Daca va este ceruta o parola de administrator sau o confirmare, tastati parola sau furnizati confirmarea.

Obtinerea de autorizatie pentru a utiliza o imprimanta

Pentru a schimba proprietatile unei imprimante sau pentru a afectua alte operatiuni de printare fara a dispune de parola de administrator, obtineti autorizatie de a utiliza imprimanta de la cineva care are deja permisiune sau de la cineva care are un cont de administrator. Asa aflati cum puteti sa ii vedeti pe cei ce au permisiunea de a utiliza imprimanta, ca apoi sa cereti si dumneavoastra autorizatie:

  1. Deschideti Printers dand clic pe butonul de Start, clic pe Control Panel, clic pe Hardware and Sound si apoi clic pe Printers.
  2. Clic dreapta pe imprimanta pe care doriti sa o utilizati, iar apoi clic pe Properties.
  3. Clic pe tab-ul Security si apoi clic pe un grup sau pe numele de utilizator (user name) pentru a vedea cine are permisiunea de Manage printers.

Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu