Fedora 11 – nume de cod Leonidas

Date January 14th, 2009 (23:35)

Dupa anuntul oficial facut de Paul W. foarte multa lume a ramas uimita de numele ales pentru noul Fedora.

Se vrea a fi un sistem de operare ce poate concura pe acelasi nivel grafic cu Windows, sa distruga o data pentru totdeauna mitul sistemelor Linux greu de operat si intretinut de omul simplu.

Nu am nici o indoiala, FC11 va fi asa, dupa cum arata fedora 10 nu mai poate zice nimeni nimic, echipa din spate este foarte capabila. Insa totusi de ce Leonidas ?

Curios din multimea de noutati si promisiuni oamenii au ramas doar cu numele in cap si automat fac legatura intre succesul potential al sistemului de operare cu istoria numelui. Nici nu vreau sa intru in aceasta discutie, sa fim seriosi oricum este mai bun ca Show Leopard care parca este luat de pe o cutie de cereale.

NU conteaza numele, conteaza doar echipa din spate, daruinta si timpul alocat unui proiect. Eu personal abia astept lansarea fc11, sunt niste chestii care ma deranjeaza la versiunea 10.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 2 Raspunsuri to “Fedora 11 – nume de cod Leonidas”

  1. kesepian spune:

   Am folosit doar Ubuntu şi Kubuntu, însă am auzit lucruri bune despre Fedora. Când apare, poate-l testez. Leonidas mi se pare un nume banal, însă bine că nu rimează cu Vista sau 7ven…

  2. mim spune:

   Au vrut un nume puternic, mie imi place si nu sunt omul care sa isi aleaga OS-ul dupa nume.

  Lasati un comentariu