Munca munca si Distractia distractie

Date August 29th, 2008 (10:48)

Acesta este principiul dupa care ma ghidez, cateva vorbe din suflet.

Acum multa vreme, cand eram prin liceu pierdeam foarte multa vreme facand nimic. Un lucru care il regret acum. Daca stau si ma gandesc… cate puteam invata, cate puteam explora … eram alt om acum.

Cand zic facand nimic, ma refer chiar nimic, nici macar distractie, erau timpuri moarte. Ei bine acea “era” s-a dus iar acele timpuri moarte au murit. Am invatat sa folosesc eficient timpul, e scurt nu trebuie irosit.

Am invatat sa profit de pauze de vacante de zile libere, de serile calde de vara samd. De asemenea am ajuns un om mai disciplinat, daca in tura trebuie sa lucrez 8 ore ei bine umplu acele 8 ore pana la refuz. Fie ca fac pentru companie, fie ca fac pentru mine, rar irosesc un minut.

Am invatat ca aceasta cale este cea mai eficienta pentru a trai din plin. In acest mod dupa acele 8 ore nu mai am nevoia de a lucra peste program, sunt eficient si pot sa ma bucur de timpul liber.

De asemenea in blogging, daca m-am pus la birou cu chef de treaba ei bine ma tin. Fie ca scriu, fie ca ma gandesc la noi proiecte, coc idei, orice. Daca simt ca nu merge le las, nu este bine sa astepti prea mult inspiratia.

Poate este bine, poate nu, dar eu asa functionez.

The downside

 • Am observat ca eu nu am vazut un film complet de peste 3 saptamani.. nu am rabdare sa il vad pana la capat
 • Am observat ca timpul petrecut in fata televizorului (uitandu-ma efectiv la el) a ajuns aproape de zero
 • Am observat ca nu m-am atins de un joc de peste 3 luni.

In schimb nu am uitat ce inseamna distractia, iesirile regulate, prietena si familia. Sa nu lasi niciodata munca sa intre intre tine si familie, intre tine si iubire.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 3 Raspunsuri to “Munca munca si Distractia distractie”

  1. korinnaMS spune:

   ca bine zici… nici eu nu imi mai amintesc ultima data cand m-am uitat la tv, dar nu ii duc lipsa 🙂

  2. diablo spune:

   Practic TV-ul merge dar nu esti atent la el. Eu personal ma uit doar daca este ceva interesant..

  3. mim spune:

   Iar de la o vreme toate televiziunile romanesti au cazut in calitate. Prefer CNN si seria de Discovery – Wild – National Geo…

  Lasati un comentariu