Nivele de enervare
October 20th, 2008 (10:01)
Un om poate fi enervat in mai multe moduri.
Poate nu m-am exprimat corect mai sus, insa sunt anumite nivele de nervi la care poate ajunge o persoana.
Nivelul de tipete – cand acea persoana tipa si arunca obiecte prin camera. Inca esti ok deoarece inca poti scoate sentimente din el, ii poti crea emotii. Acest tip de nervi este usor de gestionat si foarte usor se face trecerea spre normalitate.
Nivelul de plansete – cand acea persoana plange si este in general dezamagita de fiinta ta. Un nivel destul de sensibil care trebuie tratat cu delicatete.
Nivelul de Indiferenta – Cel mai periculos nivel este momentul in care te ignora. Momentul in care acelei persoane nu ii mai pasa de fiinta ta. Este nivelul de la care de cele mai multe ori nu se poate reveni la o prietenie/iubire normala. Acea raceala ce poate ingheta si cea mai fierbinte cana de cafea, acea indiferenta ce nu poate fi crapata sub nici o forma.
O insemnare care nu are legatura cu nimic din acest blog, insa nu va doresc sa enervati o persoana pana la nivelul de indiferenta. Este foarte dureros.
October 20th, 2008 at 4:57 pm
Aş mai adăuga un nivel: la şcoală, aveam un profesor care atunci când se enerva nu ţipa, nu arunca ci ne trăgea de perciuni. Eu zic că e un nivel în care acţionezi asupra factorului care te-a enervat.
PS. Cum am zis şi pe Twitter, am rămas puţin pe gânduri când am văzut forma de plural folosită de tine. Şi m-am pus să caut în DEX. Pe dexonline, în prima definiţie datată mai 2004 spunea că nivelul sinonim cu treaptă are pluralul ”niveluri” însă în noul DEX nu se precizează nicio particularitate pentru fiecare formă de plural. Zilele trecute m-am mai confruntat cu vreo 2-3 cuvinte de gen: aragaze-aragazuri… 😀
October 20th, 2008 at 6:01 pm
Chiar, nu am inclus acel nivel de violenta in care persoana enervata se descarca fizic pe celalalt.
Sincer si eu am dubii cu acel plural .. insa daca e gresit voi corecta imediat. Mai caut online, chiar sunt curios