Nokia si frustrarea americanilor

Date November 15th, 2008 (08:11)

Este genial ce face Nokia in America
In momentul cand toti producatorii mari de telefoane mobile se dau peste cap pentru a face consumatorul din US sa cumpere Nokia ramane la politica originala.

Telefoanele Nokia nu sunt aduse “oficial” in US, doar prin retelele mobile iar pretul este mult mai mare decat in Europa. Telefoanele Nokia sunt o raritate in US iar un posesor este considerat un om foarte inteligent, spun acest lucru in cunostiinta de cauza, am vorbit cu multi oameni care se simt “prosti” cand folosesc un asemenea device (si nu ma refer la ultimele aparitii din seriile E-N)

Si mai interesant si distractiv de observat este frustrarea americanilor ca Nokia nu ii baga in seama, nu pot realiza cum cel mai mare producator de telefoane mobile din lume nu vine sa ii pupe in fund. Este o frustrare fantastica ce creaza scantei si discutii aprinse pe orice blog/forum din US care indrazneste sa prezinte un telefon Nokia intr-o lumina buna.

Ca exemplu aruncati un ochi aici. Un articol ce prezinta faptul ca Nokia va investi 150mil $ in reclama pentru telefoanele Nseries. Aruncati un ochi asupra comentariilor, un caz tipic.

Cateva pareri personale despre telefoanele Nokia:

 • E71: cel mai bun smartphone de pe piata in acest moment, lupta pe acelasi nivel cu Blackberry
 • N96: cel mai bine dotat telefon de pe planeta
 • N85: are cea mai buna imagine – smartphone cu ecran OLED

Ei bine adevarul este clar. US este o piata mica pentru Nokia, americanii in general nu se pot ridica la nivelul in care pot sa foloseasca Symbian pe un asemenea telefon. Nokia de cand s-a lansat a creat telefoane pentru oameni inteligenti, oameni care stiu sa genereze ganduri proprii (care nu asimileaza tot ce spune Steve Jobs)

Trebuie sa spun ca este si o strategie la mijloc, lumea cumpara aceste telefoane din curiozitate, din raritate, US este plin de Motorola, Blackberry, iPhone, etc. Un telefon Nokia iti ofera un anumit statut acolo.

Nu sunt un fan orb Nokia, recunosc un telefon bun cand il vad, insa sunt fascinat de aceastra frustrare a americanilor. Este de inteles, nu sunt obisnuiti sa fie ultimii pe lista Nokia


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 2 Raspunsuri to “Nokia si frustrarea americanilor”

  1. Kesepian spune:

   Mie îmi place Nokia, deşi am pornit de la un Siemens A35 şi apoi am avut două-trei modele de Nokia… iar acum am ajuns la un Sony Ericsson. Dar tot mai mult îmi place Nokia.

   Dar americanii ce firmă preferă oare?

  2. Alexandru Petras spune:

   este geniala strategia asta de marketing … “hmm… noi avem niste telefoane bune .. dar sunt sigur ca tu nu le vrei” si atunci orgoliul tipic de consumator isi va dori si mai mult un astfel de telefon. genial. un truc asa de simplu.

  Lasati un comentariu