Vedeti informatii despre calculatorul d-voastra, Windows Vista

Date March 13th, 2008 (02:09)

Puteti accesa un rezumat de informatii importante despre computerul d-voastra deschizand System din Control Panel. Puteti vedea informatii de baza hardware, cum ar fii numele calculatorului si ce editie de Windows ruleaza calculatorul. Puteti schimba setari de sistem importante dand clic pe lincurile aflate in panoul din stanga in System.

 •  Deschideti System dand clic pe butonul Start, clic pe Control Panel, clic pe System and Maintenance si apoi, clic pe System.

 

Vedeti informatii de baza despre calculatorul d-voastra

System prezinta un rezumat care cuprinde detalii de baza despre calculatorul d-voastra, incluzand:

 •  Editia de Windows. Informatii despre versiunea si editia de de Windows care ruleaza pe calculatorul respective.
 •  System. Va afiseaza Windows Experience Index, care reprezinta un numar descriind capabilitatea totala a calculatorului d-voastra. Sunt listate tipul procesorului calculatorului respectiv, viteza si cantitatea, daca calculatorul foloseste mai multe procesoare. De exemplu, daca calculatorul d-voastra are 2 procesoare, veti vedea (2 procesoare) afisat. De asemenea, este afisat si cat RAM este instalat. Pentru mai multe informatii despre base score si ce inseamna, vedeti la What is the Windows Experience Index?
 •  Numele calculatorului, domeniul si setari workgroup. Afiseaza numele calculatorului si informatii despre workgroup sau domeniu. Puteti schimba aceste informatii si sa adaugati conturi de utilizatori, dand clic pe Change settings.
 •  Activarea Windows. Activarea verifica daca copia Windows este veritabila, care ajuta la prevenirea piraterie de software. Pentru mai multe informatii, vedeti Activating Windows: frequently asked questions.

 

Schimbati setarile de sistem Windows

Link-urile de pe panoul din stanga furnizeaza acces la setarile de sistem aditionale. Daca cautati informatii pe care obisnuiati sa le gasiti in System din Control Panel cand foloseati versiunea anterioara de Windows, veti gasi aceeasi informatie dand clic pe lincur-ile de pe panoul din stanga.

 •  Decice Manager. Folositi Device Manager pentru a schimba setari si actualiza (updata) drivere.
 •  Setari remote (straine). Schimbati setarile pentru Remote Desktop, care va permite sa va conectati pe un calculator strain (indepartat) si pentru Remote Assistance, care va permite sa invitati pe cineva sa se conecteze pe calculatorul d-voastra  pentru a va ajuta cu o problema de computer.
 •  Protectie de Sistem. Gestionati setarile care creaza automat punctele de restaurare pe care System Restore le foloseste pentru a restaura setarile de sistem a computerului d-voastra. Puteti porni sau inchide System Protection pentru discurile de pe calculatorul d-voastra si puteti crea manual puncte de restaurare. Pentru mai multe informatii, cautati Windows Help and Support pentru “System Restore”.
 •  Setari de sistem avansate. Accesati performanta avansata (advanced performance), profilul utilizatorului ( user profile) si setarile startup de sistem (sustem startup settings), incluzand Data Execution Prevention, care monitorizeaza programele si reporteaza posibile atacuri de securitate. De asemenea, puteti schimba setarile memoriei virtuale al calculatorului d-voastra.

Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • Lasati un comentariu