Adevarul despre produsele Apple

Date November 12th, 2008 (08:30)

Daca toata lumea lauda produsele Apple, e timpul ca eu sa mai spun niste adevaruri.

Am ajuns sa inteleg motivul pentru care o persoana ajunge sa laude si sa ridice in slavi un produs mediocru. Nu spun ca un produs Apple (laptop sau desktop) este mai slab ca un PC, insa NU este mai bun.

Omul cand plateste de 3 ori in plus pe un laptop Apple fata de un laptop “normal” ajunge sa il laude automat. Este normala aceasta auto sugestie, daca platesc in halul asta de mult Trebuie sa fie Bun. Si asa te uiti pe factura, te uiti la produs si ajungi sa vezi calitati inexistente.

Omul in general are tendinta de a regreta orice decizie legata de bani, iar prin ridicarea in slavi a unui produs obscen si nejustificat de scump parca indulceste acea decizie.

Deci pentru toti acei fani Apple care au fost orbiti de bling blingul marketingului… Deschideti Ochii si evaluati obiectiv un produs inainte sa il ridicati in slavi.

Epic Fail Apple la capitolul modularitate

Sa mai vorbim de cat de greu este sa faci un upgrade la un laptop/desktop Apple ? Sa mai vorbim de preturile unui simplu service ? Sa vorbim de banii care trebuie sa ii dai pentru a inlocui bateria la un iPhone ?

Ah si am spus ca Apple este o companie comunista ?

Nu are rost, cine are de vazut vede…


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 6 Raspunsuri to “Adevarul despre produsele Apple”

  1. Sebastian spune:

   Ai un Mac? Daca da, ai văzut că prețul mare al hardware-ului este justificat de posibilitatea de a rula un sistem de operare mult mai bun decât Windows. Cam asta e diferența principală. De-aia plătești mai mult.
   Iar despre upgrade… Apple nu se adresează mini geniilor care șurubăresc pe acasă. Ci consumatorului care nu vrea să-și bage nasul în interiorul calculatorului. Și acel consumator se duce frumos la service când vrea ceva în plus. DACĂ vrea ceva în plus. De obicei însă n-are nevoie upgrade. Fiindca Mac-ul… funcționează.
   Aruncă un ochi aici, și răspunde-mi la întrebare, când ți-ai restartat TU pc-ul ultima oara? 🙂

  2. mim spune:

   Sebastian, nu am un mac personal insa am lucrat mult pe ele si stiu ce pot face. Nu m-am luat de puterea OSului ci de pretul si serviciile companiei Apple.

   Am pus un comentariu la acel articol, dar nu este relevant la ce spuneam eu mai sus. Ca sa continuam pe idea de OS, eu nu folosesc Windows, ci linux care este tatal tuturor. Am vazut servere web cu mii de domenii ce au uptime 600 + zile, PCul meu personal are 200 + zile uptime si merge ca in prima zi, iar cu laptopul nu fac maratoane de uptime

   Linux chiar merge si nu trebuie sa dau cateva mii de $ pe el.

   Revenind la Hardware trebuie sa recunosti ca nu are nici o justificare acel pret, iar scuza ca nu ai nevoie de upgrade pentru ca merge este un mare BS din partea Apple

  3. Sebastian spune:

   Tu ești supărat că producătorii unor mașini de lux nu-ți permit să-ți bagi nasul sub capotă să le modifici ca pe Dacii. 🙂
   Și Unix este tatăl tuturor, inclusiv al Linux-ului.
   Mac OS X este UNIX based. 😉

  4. Eugen spune:

   Apropo de hardware, uite cum se face “upgrade” in Apple Store ( Iulius Mall – Iasi ). http://www.kkt.ro/apple-store-iulius-mall-mai-de-kkt-nu-se-puteau-face-t65.html

  5. mim spune:

   Tare threadul Eugen, este prima oara cand aud asa ceva, traiam cu impresia ca angajatii de la Apple Store sunt controlati la sange iar componentele sunt aduse direct de la mama lor…. trist

   Sebastian, cred ca mai mult sunt suparat ca nu ma lasa sa ma uit nici in portbagaj 🙂

  6. elena spune:

   Ce frumos reflecta acest articol pe blog !multa daruire si profesionalism .BRAVO!

  Lasati un comentariu