Valul ce ne poarta pe toti online p3
September 5th, 2008 (09:51)
Continuare din partea 1 si partea 2 din aceasta serie
Un om daca aude o informatie de suficient de multe ori ajunge sa creada ca este adevarata si ca nu poate trai fara ea.
In cazul Chrome propagarea a fost benefica, este un browser foarte bun iar in varianta finala sunt sigur ca va ocupa cel putin locul doi in lume dupa Firefox. DAR de cate ori ati ajuns sa recomandati un produs prietenilor, sau sa scrieti despre el, iar apoi sa se dovedeasca o mizerie ? De cate ori ati ajuns la concluzia ca nu merita un produs valva generata ?
Nimeni nu este vinovat de acest fenomen, asa suntem noi, ne incita noutatile si consideram ca tot ce este nou este mai bun.
In cazul iPhone Apple s-a bazat din greu pe promovarea gratuita din partea lumii online, din prima zi cand au inceput zvonurile cu versiunea 1.0 a inceput un fenomen global. Toata lumea vorbea de el si toata lumea il dorea. Au avut vanzari record (pentru Apple) dar in scurt timp lumea s-a desteptat. Deodata iPhone nu mai era telefonul viitorului ci telefonul de anul trecut, tehnologia nu era chiar atat de inovatoare (chiar veche), iar calitatea lasa de dorit.
Fenomenul a renascut in apropierea lansarii iPhone 3G, din nou nu se putea trai fara el, valuri peste valuri de recomandari articole si mesaje. S-a lansat, din nou a doborat niste recorduri (pentru Apple) si din nou au inceput sa apara dezamagirile. Inca este la inceput efectele sunt minore dar mie cel putin mi se pare o mizerie de telefon. Un telefon care te prosteste (nu aruncati cu pietre). Am cazut in plasa valului, imi doream iPhone, chiar doream sa renunt la Nokia pentru acest device, imi imaginam lucruri SF. Ei bine am vazut am testat si am ras. Acesta era ? da..
Trebuie sa fim atenti, ajungem sa cheltuim o gramada de bani pe produse artificial promovate si ridicate la acel rang de cool. Produse ce ajung sa fie introduse in mintea omului de alti oameni fara voia lor. Companiile nu au nici o vina, totul este facut de noi. Aveti grija pe ce cheltuiti banii, rezistati impulsului initial de a cumpara si analizati, asteptati si ganditi.
September 7th, 2008 at 10:59 am
Bine ca pe Google Chrome nu dam bani, nu? 😉
September 9th, 2008 at 7:25 pm
Corect corect 🙂 macar valul nu ne costa bani in cazul Chrome
September 15th, 2008 at 10:38 pm
Eu am deja la activ cateva gauri de genul asta…