Ce este un device de incredere? (Vista HowTo)

Date March 27th, 2008 (13:56)

Inainte de a adauga un device Bluetooth la calculatorul dumneavoastra, asigurati-va ca este de incredere. Un device de incredere poate fii:

 • Un device personal sau privat – este un device pe care il aveti in posesie si pe care il controlati. De exemplu, un telefon mobil sau un PDA pe care numai dumneavoastra il folositi.
 • Un device care se afla in posesia si in controlul companiei pentru care lucrati. De exemplu, un device impartit la munca, cum ar fii, o imprimant, este de obicei de incredere.

Un device care nu este de incredere, poate fii:

 • Un device care este disponibil pentru public in locatii cum ar fii librariile sau aeroporturi (de exemplu, o imprimanta intr-o librarie, valabila pentru public). Din motive de securitate, intotdeauna asumati ca un device public nu este de incredere.

Daca adaugati un device care se afla intr-un spatiu public, un hacker il poate folosii pentru a castiga acces la calculatorul si fisierelor dumneavoastra. De exemplu, daca va aflati intr-un aeroport si folositi o imprimanta publica disponibil printr-un provider, un hacker poate configura computerul acestuia pentru a imita o imprimanta publica. Atunci, cand considerati ca adaugati imprimanta, de fapt adaugati (va conectati la) calculatorul hacker-ului. Din acest moment, hacker-ul va avea acces si control asupra computerul dumneavoastra.

Pentru a va putea proteja calculatorul, recomandam ca dumneavoastra sa nu adaugati un device public in care nu aveti incredere. Totusi, daca va decideti sa adaugati un device public, pe tab-ul Services din Bluetooth Devices, selectati doar minimum de servicii necesare pentru a folosii device-ul. De exemplu, daca va decideti sa adaugati o imprimanta publica, selectati doar Printing (HCRP).

Nota: Un device aflat  intr-o diferita locatie fata de calculatorul dumneavoastra (de exemplu, o imprimanta pusa la share, aflata intr-o alta camera) nu este neaparat de neincredere (de exemplu, puteti de obicei sa aveti incredere intr-o imprimanta de la serviciu,  folosita si de altii, chiar daca se afla intr-o alta camera), dar este de preferat sa fiti foarte atenti.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 2 Raspunsuri to “Ce este un device de incredere? (Vista HowTo)”

  1. Starchaser spune:

   1) Nu ai habar ce este un hacker, de ce ar face un hacker aşa ceva?;
   2) A fii???;
   3) În rest foarte util.

  2. radu spune:

   glumesti? Cum adica de ce ar vrea un hacker sa faca asa ceva …. Motivele sunt mai mult decat evidente.

   Lumea este mai rea decat crezi insa motivul principal este spamul care genereaza profituri de miliarde anual.

  Lasati un comentariu