Cum atragi mai multe comentarii ?

Date September 16th, 2008 (13:59)

Multa lume are o problema cu numarul de comentarii. Nici pe acest blog nu pot sa spun ca inot in comentarii. Totusi, cateva sfaturi care chiar merg pentru atragerea comentariilor pe un blog

Invita vizitatorii la actiune, de cele mai multe ori un vizitator nu va comenta, va citi va fi tentat sa comenteze dar nu o va face. Este un anumit nivel de “frica” (oare ce va zice lumea) Tu ca autor trebuie sa ii inviti la discutii, lanseaza intrebari cere parerea cititorilor. Nu trebuie sa dai impresia de ATotStiutor.

O data ce un vizitator a comentat pe un blog sunt mari sanse ca el sa revina si sa comenteze din nou. Un blog ce are un numar mari de comentarii este un blog de succes.

De asemenea trebuie sa fii atent la “nevoile” cititorilor, ce ii intereseaza. Un mod usor de a afla este analizarea articolelor cele mai comentate. Incearca sa abordezi acel subiect din mai multe puncte de vedere si nu uita sa incurajezi comentariile.
Trebuie sa fii atent insa la ce publici, subiectul insemnarii. Un subiect despre care nu se mai poate zice nimic nu va atrage multe comentarii.

De asemenea un top cu cei mai activi comentatori nu strica, poate genera sentimentul de competitie intre vizitatori. Totusi nu trebuie sa accepti spamul in comentarii, tinta unui blog trebuie sa fie cat mai multe comentarii de calitate.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 3 Raspunsuri to “Cum atragi mai multe comentarii ?”

  1. ELENA spune:

   CAT ADEVAR ESTE IN ACEST ARTICOL …..sentimentul acela de frica exista …..dar eu cred ca l-am depasit……ce am mai observat :sunt bloggerii care vor sa primeasca comentarii tot numai de la bloggerii….sant prea mandri de ei….e parerea mea personala ……tipul de astfel de bloguri deja vizeaza anumite persoane (bloggerii),folosindu-se de blog spre ajunge mai usor la ele…..adik le vaneaza ,asta este concluzia mea care am tras-o…..cenzurandu-mi commentarii fara sa postez idei jicnitoare sau cu aluzi la alti comment. (bloggerii)…..dar eu am o vorba NU TOATE FLORILE SUNT ALBE…..

  2. mim spune:

   Asa este, si de cele mai multe ori acele comentarii sunt fara valoare. Doar ancore pentru a atrage atentia acelui blogger sau vizitatorilor de pe acel blog.

   Multi uita ca un comentariu fara valoare nu iti ajuta cu nimic imaginea insa un comentariu bun te ridica deasupra tuturor

  3. Cine comenteaza mai bine ? | iron mim - Blog pentru Oameni si Bloguri spune:

   […] observat ca majoritatea comentariilor valoroase erau scrise de persoane fara link, in cel mai “rau” caz o legatura catre o galerie […]

  Lasati un comentariu