Faceti ca programele vechi sa functioneze pe aceasta versiune de Windows Vista

Date March 14th, 2008 (01:52)

Cele mai multe programe scrise pentru Windows Xp functioneaza deasemenea si in aceasta versiune de Windows Vista. Daca un program scris pentru o versiune mai veche de Windows nu functioneaza correct, folositi Program Compatibility Wizard pentru a schimba setarile de compatibilitate din program. Pentru a schimba manual setarile la un program, folositi tab-ul de combatibilitate al programului.

Daca schimbarea setarilor nu rezolva problema, mergeti pe website-ul producatorului pentru a vedea daca exista o actualizare (update) pentru program.

Nu folositi Program Compatibility Wizard pe programe antivirus mai vechi, utilitati disk sau alte programe pentru ca poate cauza pierderi de date sau poate crea un risc de securitate.

Folosirea Program Compatibility Wizard

  1. Deschideti Program Compatibility Wizard, dand clic pe butonul Start, clic pe Control Panel, clic pe Programs si apoi, clic pe Use an older program with this version of Windows.
  2. Urmariti instructiunile din Wizard.

Daca nu puteti sa instalati un program, introduceti discul de instalare pentru program si, folosind wizard, cautati prin fisierele de setup al programului, de obicei se numeste Setup.exe, Install.exe, sau ceva similar. Wizard-ul nu este proiectat sa functioneze pe programe care au extensie .msi .

Pentru a schimba manual setarile de compatibilitate la un program, dati clic dreapta pe icoana programului, clic pe Properties si apoi, clic pe tab-ul Compatibility.

Folosirea cu 256 de culori. Utilizeaza un set limitat de culori in program. Cateva programe vechi sunt proiectate sa foloseasca mai putine culori.

Folosirea ecranului la rezolutia de 640 x 480. Programul functioneaza intr-o fereastra de marime mica. Incercati aceasta setare daca interfata grafica apare zimtata sau este redata nepotrivit.

Dezactivati temele vizuale. Dezactivati temele vizuale in program. Incercati aceasta setare daca observati probleme cu meniurile sau butoanele de pe bara de titlu a programului.

Dezactivati compozitia desktop-ului. Inchide claritatea sau alte trasaturi de display avansate. Alegeti aceasta setare daca miscarea ferestrei apare ciudat sau observati alte probleme la display.

Disable display scaling on high DPI settings. Inchide automat marirea programelor daca fontul de large-scale (marime mare) este folosit. Incercati aceasta setare daca fonturile de scara (marime) mare interfereaza cu infatisarea programului.

Nivel avantajos (privilege level). Foloseste programul ca un administrator. Unele programe cer privilegii de administrator pentru a functiona corespunzator. Daca nu sunteti curent logat ca un administrator, aceasta nu este valabila.

Arata setarile pentru alti utilizatori. Va lasa sa alegeti setarile care se vor aplica la toti utilizatorii de pe acest calculator.

Modul combatibilitate (Compatibility mode). Ruleaza programul utilizand setarile de la o versiune anterioara de Windows. Incercati aceasta optiune daca stiti ca programul este destinat pentru o versiune specifica anterioara Windows-ului.


Articole Similare
  • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

  • Lasati un comentariu