OpenOffice versus Google Docs

Date November 17th, 2008 (12:24)

Scriu acest articol nu in calitate de utilizator/fan Linux ci ca utilizator si fan al solutiilor simple si gratuite.

In prezent exista doua mari solutii gratuite care fac ce face Microsoft Office.

Prima solutie este OpenOffice.org, o suita de aplicatii care lupta de la egal la egal cu suita MS Office. Odata cu trecerea timpului a devenit din ce in ce mai puternic si prietenos cu utilizatorul normal. O suita completa de aplicatii care acopera toate nevoile unui utilizator.

A doua solutie este Google Docs, foarte puternica, trebuie sa recunoastem insa eu nu am incredere in securitatea documentelor. Nu sunt impacat cu politica Google, acele drepturi si reguli ascunse vizibile doar daca citesti in amanunt documentatia. Nu voi folosi niciodata Google Docs pentru documente si prezentari confidentiale.

Care este mai bun ?

Totul se rezuma la gust si preferinte, eu aleg OpenOffice, multi aleg Google Docs. Pe piata globala este dominata de Microsoft Office, iar in randul solutiilor gratuite OpenOffice conduce urmat la o diferenta mica de Google Docs.

Recomand sa va “jucati” cu amandoua si sa va convingeti singuri care este mai puternic.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 3 Raspunsuri to “OpenOffice versus Google Docs”

  1. The Fan spune:

   Mai e o solutie: EditGrid. A fost prezent pe piata inainte de Google Docs si stie foarte multe (poate lucra inclusiv cu Microsoft Office…)

   Ontopic: eu folosesc ambere. OpenOffice pe PC-ul de birou si GoogleDocs daca vreau sa folosesc un document in colaborare cu altcineva…

  2. Kesepian spune:

   Zici bine ce zici… dar dintre OpenOffice şi Google Docs eu prefer Zoho Docs. 😀 Făcusem o comparaţie între acestea la un moment dat, dar nu pe blog… Mi-a plăcut Zoho Docs că era apropiat de MS Office…

   În general prefer MS Office, mai ales vers 2007.

  3. mim spune:

   Pentru mine este clar ca viitorul acestor aplicatii este in lumea online, insa nu trebuie sa se uite nivelul de securitate. Pentru ca o aplicatie online sa fie cu adevarat folosita trebuie sa ofere siguranta utilizatorului.

   Voi incerca si eu EditGrid si Zoho Docs.

  Lasati un comentariu