4% dintre jocurile lansate pe piaţă sunt profitabile

Date November 24th, 2008 (19:24)

Sa fie acest lucru adevarat?
Eu nu am “vazut” o persoana din US jucand un joc piratat. Vorbesc in fiecare zi cu zeci de oameni din US, foarte multi prieteni apropiati, toti spun ca nu au pus mana pe un joc piratat.

In Europa situatia este foarte diferita, lumea foloseste aplicatii/jocuri originale dar si piratate iar cu cat avansam spre Est ponderea jocurilor originale scade dramatic.
In Forbes, citim cum 4% dintre jocurile lansate pe piaţă sunt profitabile pentru distribuitori. De remarcat ultima parte a afirmatiei “pentru distribuitori”.

Aceasta statistica nu este neaparat “neagra” deoarece daca analizam numarul de jocuri lansate in fiecare luna 4% este mult. Foarte multe jocuri mediocre si din cand in cand apare un Halo, Starcraft , Warcraft sau Diablo. Avem nevoie de aceste statistici negre pentru a impinge producatorii de jocuri sa creeze nu sa copie.


Articole Similare
 • Cele mai Populare 15 Articole din ironmim dot com

 • 5 Raspunsuri to “4% dintre jocurile lansate pe piaţă sunt profitabile”

  1. Kesepian spune:

   … pe când mulţi dintre români joacă numai jocuri piratate… True? Câţi din noi ne cumpărăm jocul original şi câţi preferăm să-l luăm de pe torrent? Eu unul nu mă joc deloc :d

  2. mim spune:

   Asa este, piratarea omoara distribuitorii de jocuri. Nici ma joc doar ocazional un Starcraft sau AoE cu prietenii la o bere (de omorat timpul)

  3. Kesepian spune:

   Am văzut pe cineva jucând ultimul Tomb Raider… piratat, of course! Însă m-am bucurat când un amic mi-a spus că şi-a dorit de ziua lui Call of Duty original… ca apoi să văd că l-a pus la share pe toată reţeaua…

  4. mim spune:

   asa suntem noi romanii, asa sunt toate persoanele din estul europei, asa am fost crescuti. Aduni mentalitatea cu lipsa banilor si rezulta o conversie foarte mica pentru un distribuitor de jocuri…

  5. Aradeanu' spune:

   Pe PC nu ma mai joc deloc.In schimb pentru PS3 am doar jocuri originale…prefer sa dau bani pe ele,decat sa le piratez.

  Lasati un comentariu